Комунальна установа охорони здоров «Краматорський будинок дитини «Антошка»

   Комунальна установа охорони здоров’я “Краматорський будинок дитини “Антошка” - спеціалізований медико-соціальний заклад обласного підпорядкування для виховання та лікування дітей з ураженням центральної нервової системи віком від 1 місяця до 4-х років, у якому утримуються діти-сиріти, діти, які залишились без батьківського піклування, діти-інваліди, діти, хворі на СНІД та ВІЛ-інфіковані діти, які народилися від ВІЛ-інфікованих батьків  та діти, що перебувають у закладі тимчасово, за заявою батьків.
Будинок дитини засновано 22.11.1943 р.. За 75 років існування через будинок дитини пройшло біля 4 000 вихованців, кожна друга дитини знайшла собі нову родину.
Будинок дитини розрахований на 120 ліжок, у тому числі 10 ліжок – відділення медико-соціальної реабілітації відкритого типу.
Крім виховання дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування в будинку дитини впроваджуються нові форми допомоги сім`ям і дітям з особовими потребами. З 2013 року в будинку дитини функціонує відділення ранньої медико-соціальної реабілітації, яке користується великим попитом серед населення Донецької області.
В відділені впроваджуються сучасні методики відновлення здоров`я дітей з ураженням ЦНС, психіки, мови.
            В рамках програми «раннього втручання» сформована мультидисциплінарна команда фахівців, які пройшли навчання на базі БФ «Інститут раннього втручання» З 04 липня 2017 року відкритий кабінет «раннього втручання», команда почала проводити діагностику розвитку дітей, створювати комплексну програму їх реабілітації. Сім`ї почали отримувати супровід та необхідну психологічну допомогу.
В найближчі роки будинок дитини планується реформувати в заклад нового типу – Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям, зі збереженням, як бази будинку дитини, так і фахівців, методик і т.п.
           
Контактна інформація:
Головний лікар – Романов Анатолій Олексійович – 062645-84-55, 050-048-76-79
Заступник головного лікаря з медичної частини - 062647-43-50
Головний бухгалтер – Жирова Людмила Олексіївна – 062647-75-68